На всеки от нас му се е случвало да е в лошо настроение по време на полет или пътуване и да излее гнева или раздразнението си върху нищо неподозиращия член на екипажа. Британски туристически сайт реши да обяви най-странните оплаквания от клиенти на различни авиокомпании за 2011.

облаците

Употребата на мобилни комуникационни устройства по принцип е забранена на борда на повечето самолети, тъй като има опасност да заглуши сигнала на техниката, която ползват пилотите. За някои жители на Острова изглежда това не е проблем, тъй като стюардеса веднъж получила оплакване от турист, че няма достатъчно силен обхват и не може да звънне на приятели.

Турист, пътуващ с easyJet, пък решил, че храната, която му доставили, не отговаря на неговите вкусове и затова поискал да си поръча няколко сандвича от известни вериги за бързо хранене. Когато учтиво му съобщили, че това е невъзможно, тъй като се на намират на няколко км над земното равнище, той се ядосал и заплашил, че ще съди компанията, понеже не предлагат подобни продукти.

Понякога хората вярват и прекалено много в различните рекламни кампании. Мъж, летящ към южноафриканска държава, се очудил, защото стюардесите на борда не приличат на модели от страниците на каталози за бельо, както и защо не са облечени като такива. Впоследствие се оказало, че на брошурата на съответната компания било описано, че женските членове на екипажа ще изглеждат точно така. Това довело и до неосъществените надежди на пътника. Освен всичко друго, той е бил и пенсионер.

Младо семейство през май 2011 се оплакало, че облаците им пречели да се насладят на гледката. Атмосферните образувания ги оставили недоволни от това, което виждали през прозореца.

Работещите в нискотарифни авиокомпании често стават свидетели на безумни желания от страна на клиентите си. Жена, пътуваща с точно такава с приятели за Дъблин, вдигнала скандал, след като не си харесала нито 1 бутилка вино от асортимента, който се предлгал на самолета. Оказало се, че тя искала точно определена скъпа марка, но не съобразила, че не пътува в бизнес класа.

« »