Наскоро нискотарифният превозвач Ryanair обяви, че от следващата пролет започва да пуска в продажба самолетни билети за полети от летище Лийдс Брадфорд до гръцките острови Кос, Корфу и Крит. Крит е най-големият и най-известният от общо 227-те населени острова на Гърция. Островите са много популярна дестинация за всички туристи, най-вече заради зашеметяващите гледки, които предлагат, както и заради чудесната възможност за плажуване. Кос от своя страна е по-малък от Крит, но пък е много предпочитан от младежката част на човечеството заради страхотния нощен живот на него. Корфу е известен като най-красивият от тези острови и най-зеленият.

Ryanair

Известният със своята ексцентричност, често граничеща с арогантност, главен изпълнителен директор на ирландската авиокомпания Майкъл О’Лиери, за пореден път взриви медиите с думите, че пасажерите могат да плащат и с планински кози. Това всъщност беше отговор на въпроса, зададен му по време на обявяване на дестинацията.

Попитан дали пасажерите ще имат възможността да плащат за резервираните си билети в гръцки драхми, при положение, че според световните агенции дните на Гърция в Еврозоната наистина са преброени, О’Лиери отвърна: “Ние не сме горделивци. Приемаме всякаква валута, включително и планински кози.”

Към това шефът на Ryanair допълни, че новите маршрути ще се възползват от всяка голяма гръцка девалвация, като отбеляза, че ако такава има, със сигурност към страната ще полетят много туристи и ще има бум на посещенията в нея. В такива времена туристическият бизнес за Гърция, продължи О’Лиери, ще стане още по-важен от всякога.

Ryanair планира да базира и още един самолет на летище Лийдс Брадфорд следващото лято. „Гърците, които искат летят до Лийдс, за да си купят имоти, са добре дошли на нашия борд, всички говорим на един език, когато кацнем в Йоркшир“, посочи О’Лиери. Към това, световноизвестната личност добави : “Хората продължават да ме разпитват какъв е идеалният пътник. Нека най-после ви кажа – идеалният пътник има пулс и кредитна карта.”

« »